Nyhet! Tryggare husaffär med två års öppet köp

Att köpa hus brukar beskrivas som livets största och viktigaste affär, fylld av förväntan och glädje – men även av oro. Därför har vi på Aroseken bestämt oss för att erbjuda Sveriges tryggaste husköp. Från och med den 21 maj 2018 erbjuder vi två års öppet köp på vår nyproduktion i Gäddeholm (Malmen) och i Barkarö (Gotö Norr, etapp 1) så att det ska kännas ännu bättre i magen när du bestämmer dig för drömhuset hos oss. 

Så funkar det

Öppet köp gäller två år från det att du får tillträde till huset. Aroseken köper tillbaka ditt hus och marken för beloppet du ursprungligen betalade. Återköpet gäller om du meddelar öppet köp senast tre månader innan huset bebotts i två år samt inte ändrat någon bärande konstruktion eller gjort ombyggnadsarbeten som inte är fackmannamässigt utförda. Öppet köp gäller heller inte för tillförd eller fast egendom som du själv har installerat. Om slitaget avviker från det normala görs ett avdrag på köpeskillingen.

 

Frågor/svar

 

Vad menar ni egentligen med öppet köp?

Att vi köper tillbaka ditt hus och marken för beloppet du ursprungligen betalade. Öppet köp gäller om kunden meddelar oss senast tre månader innan huset bebotts i två år.

 

Varför satsar ni på det här?

Att köpa hus brukar ju beskrivas som livets största och viktigaste affär och då är det inte så konstigt att husköpare blir oroliga. Genom att erbjuda två års öppet köp vill vi hjälpa kunderna att känna sig tryggare i samband med husköpet. 

 

Från och med när är det möjligt att göra öppet köp?

Det gäller från och med 21 maj 2018.

 

Gäller öppet köp även för kunder som köpt hus nyligen?

Nej, öppet köp gäller för hus köpta efter den 21 maj 2018. 

 

Är det inte risk att kunderna förlorar värdehöjningen på huset om de genomför öppet köp efter två år?

I det avseendet är det ingen skillnad här jämfört med andra öppet köp som konsumenterna möter. Om du går tillbaka med en tröja till H&M och hävdar öppet köp så får du tillbaka pengarna  – det gäller även med ditt hus.

 

Gör ni det här för att det är svårt att sälja hus just nu?

Nej! Husmarknaden kommer i och för sig alltid att gå upp och ner men just nu finns det en stor efterfrågan på småhus i Västerås. Det här handlar om att hjälpa kunden känna en större trygghet i samband med livets kanske största och viktigaste affär. Aroseken har alltid jobbat för att hjälpa västeråsarna att trivas och öppet köp är ytterligare en sådan satsning. 

 

Finns det inte en risk att ni lurar kunderna att husköpet är tryggare än det faktiskt är?

Nej! Att erbjuda och vara väldigt tydliga med vad två års öppet köp innebär är ett sätt att ta större ansvar för att göra kundernas husköp tryggare. I slutänden är köpbeslutet alltid upp till kunden.

 

Så folk får inte renovera i huset för att öppet köp ska gälla?

Jo, det får man absolut göra. Återköpet gäller om kunden inte har förändrat någon bärande konstruktion eller gjort ombyggnadsarbeten som inte är fackmannamässigt utförda.