Projekt Klippan

Ort:
Västerås
Område:
Centrum
Projektstatus;
Detaljplanearbete pågår
Adress:
Kungsgatan
Arbetet med att förvandla Klippans historiska fastigheter är igång. Förslaget inrymmer allt från hyreslägenheter till ytor och lokaler för restauranger, hotell, nöjesliv och umgänge.
– Vår vision är att Klippan ska väckas till nytt liv. Att det växer fram till ett levande kvarter och att det blir det trendiga boendet för den glada urbanisten.
Förslagets ambition är att skapa en grönskande attraktiv samlingspunkt för västeråsarna,  där Klippans roll som nöjeskvarter integreras med nya bostäder som ger liv och trygghet under alla dygnets timmar. Det bygger vidare på det sociala och aktiva gårdsliv som kvarteret har haft i alla tider, men istället för att vända sig inåt presenterar sig kvarteret nu utåt och knyter an till staden och livet på gatan.

Nuläge

Detaljplanearbetet för fastigheten pågår. Det har varit omständigheter som fördröjt starten av detaljplanearbetet, men nu är arbetet igång.

Vidare information om projektet uppdateras här.

nyheter i kvarteret

Hotell & restaurang

Aroseken och Let me be Frank AB har skrivit en avsiktsförklaring för den del i projektet som rör hotell och restaurang.

Här finns det cookies! På den här hemsidan använder vi cookies för att analysera trafik och anpassa marknadsföring, allt för att du ska få en bra upplevelse. Integritetspolicy ›