Uthyrningspolicy

För att skapa trivsamma bostadsområden med nöjda hyresgäster arbetar vi efter en uthyrningspolicy.

Aroseken eftersträvar en blandad hyresgästsammansättning, det vill säga både äldre och yngre, studerande, arbetande, barnfamiljer och pensionärer.

Det innebär att vi förbehåller oss rätten att fritt välja bland sökande till våra lägenheter.
Vi vill se varje uthyrning som starten på ett långt hyresförhållande.

Arosekens krav som du behöver uppfylla

Du ska vara minst 18 år och ha svenskt personnummer.

Din inkomst ska stå i proportion till den aktuella lägenhetens hyresnivå *
Du måste ha en total årsinkomst (före skatt) på minst tre gånger årshyran. Är du ålderspensionär behöver din årsinkomst vara minst två gånger årshyran.

Du ska kunna uppvisa god betalningshistorik och inte ha några betalningsanmärkningar.

Du ska vara skötsam och skött dina åtaganden i dina tidigare boenden utan anmärkning. Du ska kunna uppvisa goda referenser från tidigare hyresvärd.

Du som avtalsinnehavare ska ha behov av lägenheten, bo permanent och vara folkbokförd i lägenheten.

Du ska ha gällande hemförsäkring.

Antalet boende i lägenheten ska vara rimlig i förhållande till lägenhetens storlek.

* Med inkomst menar vi lön i minst sex månader, pension, företagarinkomst, a-kassa, studielån, studiebidrag, av Västerås kommun styrkt försörjningsstöd, barnbidrag, bostadsbidrag, underhållsbidrag, introduktionsersättning och inackorderingstillägg.

Såhär söker du lägenhet hos Aroseken

1.

För att kunna söka en ledig lägenhet hos oss behöver du registrera dig som bostadssökande. Detta gör du enkelt genom att skapa ett konto på Mina sidor.

2.

Tänk på att fylla i dina uppgifter så korrekt och utförligt som möjligt för att underlätta för oss att se vilken lägenhet som skulle matcha dig.

3.

När kontot är skapat kan du logga in och anmäla intresse för lediga lägenheter som finns på vår hemsida. Klicka bara på den gröna knappen ”Anmäl intresse” på objektssidan.

4.

Du får lov att anmäla  intresse på max 3 st lägenheter samtidigt.

5.

När du har sökt en lägenhet läggs den bland dina intresseanmälningar på Mina Sidor. Där kan du följa statusen för varje lägenhet.

6.

Söktiden på våra bostäder varierar och beror i första hand på hur många sökande som finns för lägenheten.

7.

Uppfyller du kraven i vår uthyrningspolicy så kan du bli erbjuden visning. Du kan inte påverka din intresseanmälan genom att ringa eller mejla oss.

8.

Håll koll på din mejl - blir du kallad till visning får du en inbjudan skickad till dig via mejl. Om du vet med dig om att du inte är intresserad innan visning, tacka nej redan till visning.  

9.

Efter att du sett lägenheten loggar du in på Mina sidor och tacka ja eller nej till lägenheten.

* Det är viktigt att du svarar på både erbjudande och visning av lägenhet. Om du anmäler ditt intresse och blir erbjuden visning men uteblir med svar blir du spärrad i vårt register i 6 månader. Det är därför alltid viktigt att svara oavsett om det är ja eller nej.

Lediga lägenheter

Du hittar alla våra lediga lägenheter här på vår hemsida. Du behöver vara registrerad hos oss för att söka våra lägenheter.

Läs mer här
Här finns det cookies! På den här hemsidan använder vi cookies för att analysera trafik och anpassa marknadsföring, allt för att du ska få en bra upplevelse. Integritetspolicy ›