Köpa hus av Aroseken

När du köper ett nybyggt hus av oss på Aroseken kan du se fram emot en enkel och smidig väg fram till ditt drömhus.
Att köpa hus är en av de största affärerna du gör i ditt liv och att bygga sitt eget hus kan vara både spännande och lite skrämmande. Det är mycket man behöver tänka på och det kan lätt kännas övermäktigt. Vi vill hjälpa dig och göra husbygget till en trevlig och positiv upplevelse. 

Med över 6000 byggda hus har vi samlat på oss erfarenheter som gör oss till en trygg och säker partner. Vi tar hand om hela projektet och stöttar dig i alla led, från finansiering och försäkringar till slutbesiktning och uppföljning. Du har en kontakt hela vägen.

Enkelt, smidigt och tryggt.

Varför bygga hus med Aroseken?

Vi bygger mer än ett hus, vi bygger bostadsområden. Det betyder att när du köper ett hus av oss kan du se fram emot att flytta in i ett genomtänkt och mysigt bostadsområde. Vi håller ihop våra områden på ett enhetligt sätt och tar ansvar för helheten.

Vi är med och utformar hela området. Allt från hur ledningar dras till att rita vägar. Vi engagerar oss i att det ska vara nära till förskolor, skolor, idrottsplatser och liknande. Vårt mål är att skapa platser för människor att leva på. Vi är stolta över att kunna säga att vissa av våra kunder faktiskt bor kvar i hus de köpte av oss för över femtio år sen.

Enkelt

Att köpa hus av oss är en enkel process. Vi tar hand om hela husentreprenaden och du har en kontaktväg för alla frågor - oss. 

Tryggt

Att köpa nyproduktion av oss är tryggt. Vi tar vårt ansvar och finns vid din sida före, under och efter bygget.  

Prisvärt

Att köpa ett hus av oss är ekonomiskt fördelaktigt. När vi genomför ettprojekt upphandlar vi ofta flera hus åt gången, istället för ett i taget, vilket bidrar till att sänka kostnaderna. Som den stiftelseledda organisation vi är har vi dessutom inskrivet i våra stadgar att vi ska erbjuda bra hus till bra priser. Som kund kan du alltid känna dig trygg i att du får ett bra pris på ditt hus. 

Så här går det till

Att köpa nyproduktion är en process i flera steg. Från det att ett intresse väcks, via informationsmöten och kontraktsskrivningar, till byggnation, besiktning och inflyttning. 

Din resa till drömhuset startar med att du skickar in en intresseanmälan för något av våra projekt. Vi skickar sedan ytterligare information om projektet till dig. När det är dags för säljstart har du möjlighet att skicka in en köpanmälan.

Efter att köpanmälan är gjord kontaktar våra mäklare dig för att boka in ett informationsmöte där vi går igenom detaljer om huset och området. Redan i köpanmälan väljer du vilket hus det är du är intresserad av och på informationsmötet är informationen formad utifrån det. Informationsmötet är helt förutsättningslöst och det är först därefter du behöver besluta om du vill gå vidare till kontrakt.

När du köper hus av Aroseken skriver du på två avtal.
Ett köpekontrakt för marken samt ett entreprenadkontrakt för husentreprenaden. Entreprenadkontraktet reglerar alla detaljer i projektets genomförande och finansiering. På det viset garanteras du ett fast pris på hela entreprenaden. Sedan levererar vi ett nyckelfärdigt hus, redo för inflyttning, på en grovplanerad tomt.

Inför byggnation

När du bestämt dig för vilken tomt du ska köpa och kontrakten är påskrivna är det dags för tillvalen. 

Kring interiör, kakel, tapeter och el finns det alltid valmöjligheter. Antingen väljer du det som ingår som standard eller gör du vissa förändringar efter tycke och smak.

Valen kan skilja sig från projekt till projekt. Det som är aktuellt för ditt hus går vi igenom i ett tillvalsmöte. Även här är vi med som ett bollplank och guidar dig igenom alla valen som kan göras.

Från det att kontrakten är påskrivna tills dess att du kan flytta in tar det ca 1 - 1,5 år beroende på projekt. Hur lång tid byggnationen tar beror bland annat på hur stort område som ska byggas och vart i turordningen ditt hus är.  Detta får du givetvis reda på innan kontraktsskrivning och är inget som kommer komma som en överraskning för dig. 

Under byggtiden

När väl sedan bygget är igång behöver du inte göra mer än att avvakta. Två gånger under arbetets gång bjuds du in till att besöka byggnationen och se hur utvecklingen framskridet. Vanligtvis sker besöken i samband med husresning och när köket, hemmets hjärta, har monterats upp.

En vecka före inflyttning genomför vi, tillsammans med en besiktningsman, en kontrollbesiktning där vi går igenom huset. Vi säkerställer att det inte finns några fel med huset. Om det skulle finnas åtgärdar vi det innan det är dags för slutbesiktning.

Vid slutbesiktning ger vi dig en tydlig genomgång av huset. Vi går igenom installationer, hur el och uppvärmning fungerar och hjälper dig med andra frågor. Därefter får du nycklarna till ditt nya hus och det är dags att flytta in.

Efter inflyttning

När huset är färdigbyggt är det dags för inflyttning men vi överger dig inte. 
När vi bygger ett helt nytt område skapar vi ofta en samfällighetsförening som vi är med och driver till en början. Samfällighetsföreningen sköter sandning, snöröjning, miljöhus och liknande. När du bott in dig tar du och dina grannar över driften av föreningen.

Någon månad efter att du har flyttat in blir du kontaktad av vår byggledare för att stämma av så att allting är som det ska. 

Den första vintern efter inflyttning erbjuder vi en energimätning i huset. En energirådgivare kommer ut och ser över inställningarna på ventilations- och värmeanläggning. Du får då en genomgång med tips och råd om vad ni kan göra för att minska på energiförbrukningen. Positivt för både plånboken och naturen.

Två år efter inflyttning genomför vi en garantibesiktning. Vi kommer då tillbaka och säkerställer att huset fortfarande håller ett bra skick. Vi ser över och säkerställer att det inte har uppstått sprickbildningar eller andra skador. 

Här finns det cookies! På den här hemsidan använder vi cookies för att analysera trafik och anpassa marknadsföring, allt för att du ska få en bra upplevelse. Integritetspolicy ›