Saker att tänka på
när du köper ett nytt hus

Att köpa ett nyproducerat hus är en trygg affär, men det finns fortfarande saker du behöver tänka på.

När du köper av oss finns vi alltid med dig på vägen och stöttar dig. Allt för att säkerställa att ingenting glöms bort och att du slipper oförutsedda överraskningar. 

Vi hjälper och stöttar dig på vägen.  Allt för att du ska känna dig trygg och säker i ditt husköp.

Finansering

Se till att du har gjort klart med finansiering när det är dags att slutföra köpet. Tänk också på att ett husköp ofta medför andra kostnader än priset för huset. Huset ska möbleras och du vill göra i ordning i trädgården. Om du vill ha hjälp med att komma i kontakt med en bank stöttar vi på Aroseken dig med dina frågor.

Försäkringar

I våra byggprojekt tecknar vi alltid tre försäkringar med våra kunder, en nybyggnadsförsäkring, en färdigställandeförsäkring och en nybyggarförsäkring. 

Det enda du egentligen behöver tänka på utöver detta är att du tecknar en hemförsäkring eller villaförsäkring inför dagen du flyttar in.

Besiktning

Nybyggda hus håller en hög standard. Nybyggda hus besiktas alltid av en oberoende besiktningsman, det här gäller även våra hus. Läs gärna igenom besiktningsprotokollet och be besiktningsmannen att förklara för dig om det är något du undrar över. 

Ibland kan det inträffa att man upptäcker saker när man har bott in sig. Därför återkommer vi alltid till våra nybyggda hus, någon månad efter inflyttning, för att följa upp och säkerställa att allting fungerar som det ska.

Reklamation

Om du skulle upptäcka att något är fel eller ser konstigt ut efter att du  flyttat in ska du självklart anmäla det. Har du köpt ett hus av oss är processen lika enkel som under byggnation. Du kontaktar oss på Aroseken och så tar vi hand om ärendet åt dig. 

Här finns det cookies! På den här hemsidan använder vi cookies för att analysera trafik och anpassa marknadsföring, allt för att du ska få en bra upplevelse. Integritetspolicy ›