Att bo hos Aroseken

Aroseken är en mindre, personlig hyresvärd och vi tar hand om våra hyresgäster - på riktigt. 
Med ca 700 lägenheter i Västerås är vi en relativt liten hyresvärd. Det märks i hur vi arbetar och hur vi tar hand om våra hyresgäster. När du ringer till oss som hyresgäst, bli då inte förvånad om vi frågar hur det har gått med den droppande kranen vi fixade häromveckan. 

Bli inte heller förvånad om du skulle få ett samtal av oss för att vi vill stämma av så att allting är bra med din mor, vi har nämligen inte sett henne på gården de senaste veckorna som vi brukar. Och när vi träffar dig nere på stan så kommer vi förmodligen vinka glatt och säga hej. 

Vi finns nära dig som hyresgäst

Vi vill vara hyresvärden som befinner sig nära sina hyresgäster. Så ofta vi kan åker vi ut till våra områden och träffar dig som bor hos oss. 

Minst någon gång i månaden åker vi ut och ronderar i våra områden. Då tittar vi till fastigheterna, säger hej till våra boende och säkerställer att området ser bra ut.

Då och då händer det att vi introducerar något nytt på ett område. Det kan vara att vi byggt en ny lekplats eller ett grillområde. Ofta arrangerar vi då någon form av invigning då vi kommer ut och fikar, grillar lite korv och pratar med hyresgästerna. Det kan handla om saker som hur gräsmattan ska skötas om, vilka blommor som ska planteras eller vad som helst du har på hjärtat.

För att du ska trivas hos oss är det självklart att din lägenhet ska vara trevlig och upprätthålla en god standard. Men lika viktigt tror vi det är att du kommer överens med dina grannar, att innergården är välskött och att det som du behöver finns i närområdet.

Just därför kommer du lägga märka till att det i våra hyresområden alltid finns skolor, matbutiker och liknande i närheten. Det finns goda kommunikationsmedel till våra områden som ligger lite mindre centralt.

Våra hyresgäster trivs

De flesta av våra hyresgäster bor kvar hos oss länge. Antingen stannar de i samma lägenhet eller så väljer de att flytta vidare till andra områden vi kan erbjuda. 

Trots att vi är en mindre hyresvärd kan vi stoltsera med ett brett utbud. Vi har lägenheter i centrala Västerås såväl som i lugnare områden en bit utanför stadskärnan. I takt med att livet förändras, förändras även dina bostadspreferenser.

flytta in hos oss?

Om du vill bo hos Aroseken

För att kunna söka lägenhet hos oss behöver du vara registrerad som sökande hos oss.

Alla lediga lägenheter listas sedan på vår sida, håll gärna uppsikt över dem.

För att bo hos oss behöver du uppfylla ett antal ekonomiska och sociala krav för att bli godkänd som hyresgäst. Läs hela vår uthyrningspolicy för att ta del av vad som gäller.

Hyresrätt vs. bostadsrätt

Det är en viss skillnad i att hyra sin bostad kontra att själv äga den.

Hyresrätt vs. bostadsrätt

Att bo i hyresrätt är en bekväm form av boende. Som hyresgäst ansvarar du för att hålla ordning och reda hemma, resten sköter din hyresvärd. Det kan handla om allt från sophämtning och snöröjning till att ersätta vitvaror som går sönder och tapetsera om. 

Bor du i bostadsrätt och spisen börjar krångla, ja, då är det du själv som behöver åka och köpa en ny. I en hyresrätt ringer du oss som sedan ombesörjer att byta ut spisen. 

Du behöver ingen startavgift

Att bo i hyresrätt innebär en lägre ekonomisk risk och du behöver ingen stor kontantinsats för att flytta in. Det enda du behöver tänka på, rent ekonomiskt, är att du klarar av månadshyran.

Stabilare månadskostnad

När du bor i hyresrätt är din månadskostnad reglerad enligt lag. En månadshyra ska vara skälig och baseras bland annat på lägenhetens läge och skick. Bor du i bostadsrätt har du någon form av bostadslån och din månadskostnad kan variera kraftigt beroende på hur räntan förändras. 

Utöver räntekostnader betalar du ofta en avgift till din bostadsrättsförening. Den avgiften kan skilja sig avsevärt beroende på hur föreningens ekonomi ser ut.

Det ger dig frihet

Vi vet alla att livet ibland kan ta sig nya vägar. Du träffar en partner, blir erbjuden ett nytt, spännande jobb eller något annat händer som gör att du behöver flytta. Bor du i bostadsrätt kan det här innebära att du behöver sälja din bostad, en process som kan vara både krånglig och tidskrävande. 

I en hyresrätt är den här processen betydligt smidigare. Du har en uppsägningstid, vanligtvis ligger den på tre månader. Det enda du behöver göra om du vill flytta är att säga upp ditt kontrakt. 

Behöver du flytta till större, eller mindre för den delen, är detta smidigt att göra som hyresgäst.

Här finns det cookies! På den här hemsidan använder vi cookies för att analysera trafik och anpassa marknadsföring, allt för att du ska få en bra upplevelse. Integritetspolicy ›