Betalning av hyran

Hyran för din lägenhet ska betalas i förskott och vara betald senast sista vardagen före månadsskifte.
autogiro

Det bekvämaste sättet att betala hyran på, är via autogiro. Det är en elektronisk betalning, där hyran dras automatiskt från ditt bankkonto. Du kan lita på att din hyra alltid betalas i tid – även när du är bortrest. Det enda du måste se till är att det finns pengar på ditt konto på förfallodagen. Autogiro är dessutom toppen för dig som vill spara på papper för miljön. 

Vill du anmäla dig för att betala via autogiro?

Förlorad hyresavi

Vi skickar en avi med posten varje månad, i god tid innan förfallodagen. Om du tappar bort din avi, kan du logga in och hämta uppgifterna på Mina sidor. Där kan du också se om betalningen kommit oss tillhanda.  

Vad händer om jag inte betalar min hyra i tid?

De flesta av våra hyresgäster betalar sin hyra i tid, men varje månad är det alltför många som betalar hyran för sent. Du som ofta är sen med din betalning kan så småningom få problem med betalningsanmärkningar, vilket gör det svårare att byta bostad, få kredit och lån hos banken eller att handla på avbetalning. Hyreslagen säger att hyran ska betalas senast sista vardagen före varje månadsskifte.   

Inkassokrav och betalningsplan

Du som betalar din hyra mer än en vecka för sent får ett inkassokrav från oss. Utöver hyran tillkommer då också en lagstadgad avgift på 180 kr. Om du fått ett inkassokrav och har fortsatt svårt att betala hyran, kan du riskera att bli avhyst.  Hör av dig till oss om du vet att du har svårt att lösa situationen själv. Om det rör sig om ett tillfälligt betalningsproblem kan vi i vissa fall bevilja anstånd eller lägga upp en betalningsplan, innan ärendet hinner går vidare till Kronofogdemyndigheten.  

Här finns det cookies! På den här hemsidan använder vi cookies för att analysera trafik och anpassa marknadsföring, allt för att du ska få en bra upplevelse. Integritetspolicy ›