Om du blir störd av grannarna

Det finns inga speciella tider på dygnet när det är tillåtet att spela hög musik eller titta på tv med hög volym. Det är sunt förnuft och hänsyn som gäller.

Självklart ska du undvika att störa dina grannar. Om du ska ha fest eller liknande brukar det uppskattas att du informerar dina närmaste grannar om det i förväg.

Vad kan du som hyresgäst göra?

Först och främst ska du naturligtvis undvika att störa dina grannar själv. Det finns inga speciella tider när det är tillåtet att ha musik eller tv på hög volym eller festa. Normal hänsyn och sunt förnuft är grunden till ett gott boende för alla.

Hyreslagen säger också att man skäligen bör tåla vissa störningar. Det innebär till exempel ljud när barn leker eller ljud av borrning eller spikning, flytt av möbler vid enstaka tillfällen. Om du känner dig störd av en granne är det alltid bra att ta upp det direkt med grannen. Om den kontakten inte leder till någon förbättring är det är viktigt att du anmäler störningen till oss så vi kan vidta åtgärder för att komma till rätta med problemet.

Ring jouren - om inget annat hjälper

Är störningen kraftig, så kan du ringa vår jourtelefon 010-470 57 70 (Securitas).
Tala om namn, adress och telefonnummer, vad som händer och vem som stör dig. En hyresgäst som återkommande stör sina grannar kan förlora rätten till sin lägenhet.

Självklart ska du undvika att störa dina grannar. Om du ska ha fest eller liknande brukar det uppskattas att du informerar dina närmaste grannar om det i förväg.

Här finns det cookies! På den här hemsidan använder vi cookies för att analysera trafik och anpassa marknadsföring, allt för att du ska få en bra upplevelse. Integritetspolicy ›