Skadedjur – tänk på detta

Var uppmärksam på om du får skadedjur i din lägenhet. Det är mycket viktigt att vi snabbt kan bekämpa för att undvika spridning.

Anmälningsplikt

Om du misstänker att du har skadedjur i din lägenhet är du enligt hyreslagen skyldig att anmäla detta.

Så här anmäler du

Kontakta Felanmälan direkt på telefon 021-17 91 04 eller via Mina sidor om du misstänker att du har skadedjur i din lägenhet.

Viktigt!

Det är viktigt att du som hyresgäst exakt följer de instruktioner du får från oss.

Så minskar du risken för skadedjur

Det allra bästa är såklart att skadedjur aldrig kommer in och börjar ställa till det i din lägenhet.

Det här kan du göra:
  • Se upp om du köper begagnat. Handlar du begagnade möbler riskerar du att få skadedjur med dig hem. Det är ett av de vanligaste sätten skadedjur sprids på. Var väldigt vaksam om du tar in begagnade möbler i ditt hem.

  • Håll koll på resväskan. Vid resor utomlands, undvik att förvara resväskan på golvet. Titta noga igenom kläder när du kommer hem, så att inte skadedjur följt med i bagaget. Kläder bör tvättas i 60 grader och föremål kan läggas i frysen i sju dygn.

  • Om du handlar från utlandet. Om du köper direkt importerade matvaror bör du vara uppmärksam på att inga skadedjur följer med varorna.

  • Städning är effektivt. Skadedjur äter det mesta och därför bör du undvika att låta ätbara rester ligga på golvet. När det är rent är det svårare för skadedjur att föröka sig.

  • Anmäl direkt. Om skadedjur trots allt förekommer - anmäl direkt. Flytta inte runt kläder, lakan och andra föremål i lägenheten. Det ökar spridningsrisken.

Här finns det cookies! På den här hemsidan använder vi cookies för att analysera trafik och anpassa marknadsföring, allt för att du ska få en bra upplevelse. Integritetspolicy ›