Följ familjen från kontrakt
till inflytt

Här får vi följa med Familjen Haile/Vesterberg från det att de skrev på sitt kontrakt till den dagen det är dags att flytta in i sitt nya hem.

1. Kontraktskrivning

I april 2022 träffade vi familjen första gången och kort efter det skrev familjen på sitt kontrakt för sitt hus på Långbackegatan på Barkarö. Såhär gick tankarna vid kontraktskrivning:

Det är närheten till naturen lockar oss.  Området känns kuperat och mysigt. Barkarö är barnvänligt vilket känns skönt.  Det känns extra bra med ett nyproducerat hus när vi har småbarn eftersom man slipper tänka på renoveringar några år framåt. Vi ser fram emot mer utrymme, tillgång till trädgård och härlig omgivning. Och såklart bra häng med grannarna! Och ett extra plus enligt Simon: närheten till golfbanan!

2. Tillval

När det kommer till tillvalen är det skönt att börja i tid så man har god tid på att fundera igenom varje rum och få till helheten. Det börjar med ett tillvalsmöte hos oss där vi går igenom alla olika val som ska och kan göras. På mötet finns chansen att både se och känna på material och jämföra färger.

Vi passade på att ställa några frågor till familjen när de var inne i slutskedet av sina tillval för att höra hur tankarna gått.

Vad har varit roligast i tillvalsprocessen?
Roligast har nog varit att bolla idéer med varandra kring köket. Vi har besökt återförsäljaren för att få en känsla.

Vilket val är svårast?
Färg har varit svårt att förutse hur det kommer att se ut i ett rum som man inte varit i själv.

Vilket val känns självklart?
Inbyggnad av trappan kändes självklart för att få till förvaringsmöjligheter. Rostfria vitvaror var också ett givet val för oss.

Är det något ni är extra spända på att se hur det blir när det kommer på plats?
Det är mest helheten vi vill se. Till exempel hur köksluckor, väggfärg, bänkskiva och golv passar ihop. Köket ska bli extra kul att se när det kommer på plats.

Är det något ni helt tänkt om på, som ni tänkte från start men nu valt bort?
Inte än. Vi har tänkt klassiskt och något som vi förmodligen inte kommer att tröttna på så snabbt. I barnrummen blir det nog lite roligare väggfärg.

3. Första gången på plats

I november följer vi med familjen ut till tomten för första gången.

Det som sen ska bli ett hem är just nu bara en gjuten platta. Men det är nu man för första gången kan se hur tomten blir och hur ljuset kommer falla - allt det där som bara gått att gissa innan. Det är nu det går att se hur det blir mot grannarna och hur allt ser ut runt om. 

Sonen Benjamin har redan valt ut ett par favoritstenar och byggt sitt första torn på tomten.

- Det känns bra och spännande! Nu är det bara väntan kvar och såklart praktiska saker som att se över dagisplats i området. 

4. Husresning

I januari får vi följa med när det är dags för husresning.
Här finns det cookies! På den här hemsidan använder vi cookies för att analysera trafik och anpassa marknadsföring, allt för att du ska få en bra upplevelse. Integritetspolicy ›