2024-04-25
Pressmeddelande
Ny detaljplan öppnar dörren för hotell och bostäder på Finnslätten
Detaljplanen som möjliggör bostäderpå Finnslätten har nu antagits av byggnadsnämnden. Det är ett avgörande steg för att realisera visionen om Finnslätten, men också ett viktigt steg i att svara upp mot behoven som finns hos företagen på plats.

Aroseken har tillsammans med Castellum drivit detaljplanen för Effekten 5 på Finnslätten som bl.a. ska möjliggöra för hotell och bostäder.

Med företag som Westinghouse, Hitachi Energy, ABB, Alstom och Northvolt – är profilen för Finnslätten som centrum inom energi och elektrifiering tydlig. Finnslätten är platsen där de riktigt stora sakerna händer både nu och framåt.

Inom kvarteret som ska växa fram ryms olika boendeformer som är anpassade för såväl kortare och längre tidsperioder. Det rör sig bl.a. om hotell, coliving och lägenheter. Tanken är att först realisera den del som rör korta boenden, där hotellet är en viktig del.  

- Det som händer på Finnslätten är stort, det i sin tur har skapat ett behov av smidiga boendealternativ. Med denna detaljplan kan vi  börja förverkliga planerna och tillsammans svara upp mot behov som finns i Västerås men framför allt på Finnslätten, säger Christian Brobeck, vd Aroseken.

Med dessa nya boendelösningar kan vi bättre möta behovet av boende både för kortare och längre perioder, fortsätter Christian. "Det är avgörande för att locka internationella talanger till Västerås."

Nästa steg i processen är att detaljplanen vinner laga kraft, därefter kan arbetet med att bygga vidare på framtidens Finnslätten börja.

Kontakt:
Christian Brobeck
Här finns det cookies! På den här hemsidan använder vi cookies för att analysera trafik och anpassa marknadsföring, allt för att du ska få en bra upplevelse. Integritetspolicy ›