2024-06-13
Nyhet
Aroseken presenterar: Den lilla villan
En ny projektidé som svarar mot den växande efterfrågan på mindre och enklare boendealternativ.

Aroseken presenterar ett alternativ för den som vill bo mindre, skala ner sitt boende men inte vill flytta till flerbostadshus. Här kan du behålla din livsstil i villaområdet och njuta av fördelarna med ett mer hanterbart boende nära marken.

Under 15 års tid har vi besökt våra bostadsområden som fyllt 50 år, och vi har sett en stark vilja bland boende att stanna kvar i sina områden. Med mellan 20-27% av de boende som bor kvar i området i 50 år, blir det tydligt att många vill fortsätta bo kvar tack vare husens planlösning och den starka sociala gemenskapen i området. Den lilla villan är Arosekens svar på den efterfrågan som finns. Detta projekt syftar till att erbjuda små, välplanerade atriumhus på cirka 85 kvadratmeter. Aroseken har tittat på ett flertal platser runt om i Västerås där projektet skulle passa.

Husen utformas för att passa den som vill skala ner från ett större boende eller för den som vill ha villalivet i mindre format. Här har du friheten som villan erbjuder minus de omfattande underhåll som större villor kräver. 

  • Mindre atriumhus på cirka 85 kvm: Perfekta för den som vill bokvar i villaområdet men önskar mindre ytor att ta hand om.
  • Egen trädgård: Njut av fördelarna med en egen uteplats, utan att behöva underhålla en stor trädgård.
  • Tillgängliga ytor: Öppna planlösningar som är anpassade för att vara lättillgängliga och bekväma.
  • Gröna kvarter & gemenskap: Kvarteren designas med grönska mellan husen och parkeringsplatser i ytterkant, vilket skapar en trivsam och trygg miljö. Närhet till social samhörighet i gemensamma lokaler.

 


I förlängningen skulle den lilla villan inte bara bidra till ökad livskvalitet utan också till en hållbar samhällsutveckling. Genom att skapa möjlighet för fler att bo kvar i sina rotade områden, stödjer vi en ökad flyttkedja. Större villor kan frigöras till förmån för nya köpare medan nuvarande ägare får ettboende som passar deras behov bättre.
 

Låter detta som något för dig?
Är du intresserad av att veta mer om den lilla villan och vad som händer framåt med projektet? Anmäl ditt intresse för att hålla dig uppdaterad om projektets utveckling.

Fyll i dina uppgifter via länken här.

Kontakt:
Christian Brobeck
Här finns det cookies! På den här hemsidan använder vi cookies för att analysera trafik och anpassa marknadsföring, allt för att du ska få en bra upplevelse. Integritetspolicy ›