Västerås
Barkarö
Adress
Byggnadsår
Antal våningar:
Hiss
TV-utbud
Parkering
Balkong/uteplats
Internet

Barkarö

Hyreslägenheter:
Adress:
Byggnadsår:
Antal våningar:
Hiss:
TV-utbud:
Parkering:
Balkong/uteplats:
Barkarö
VilloR/tomter:
UPPvärmning:
Bostadstyp:
Närheten till Fullerös golfbana, fotbollsplaner, bad- och båtplats, fina lekplatser, goda grannar och vackra motionsspår fulländar vardagen för hela familjen. Här finns det rum för både barnlek och egentid, lugn och energi, stadsliv och natur.

Här får du det bästa av två världar inom en radie av knappa åtta kilometer.  Området har de senaste åren kommit att bli navet för Västerås småbarnsfamiljer. Till stor del tack vare den smarta gatustrukturen som med återvändsgränder och optimerade ytor skapar en tryggare och hemtrevligare miljö.

Skog och vatten bara en promenad bort

Här bor du i en modernare tappning av Astrid Lindgrens mysiga Bullerbyn där du kan låta barnen cykla själva mellan husen eller sparka boll på gatan utan att du behöver oroa dig. De två grundskolorna räknas till Västerås mest populära. Det finns även en förskola i området.

På närbelägna Lövuddens badplats finns stora gräsytor, varma stenhällar, brygga och en liten sandstrand som lämpar sig bra för barnfamiljer.

Byggnationen av området påbörjades redan 2008. Innan dess möttes den som körde Johannisbergsvägen ut mot vattnet, i första hand av åkrar. Åkrar, bondgårdar och kor. Och även om korna nu fått sällskap av lekande barn och strosande föräldrar har mycket bevarats av den natursköna omgivningen. Varken skogen eller vattnet är längre bort än en promenad, och med stan på bekvämt köravstånd har du aldrig mer än minuter till allt du kan tänkas behöva.

Håll liv i golfdrömmen eller ta dig en tur i joggingspåret

Fullerö golfbana skulle kunna sägas vara det perfekta mötet mellan natur och sportliv. Banan kantas av åker och skogsmark, som dessutom rymmer en hel del vikingalämningar för den som är intresserad. Varje år hålls en rad golftävlingar på 18-hålsbanan men Fullerö är lika mycket en plats för grannarna att umgås på.

Alla som bor nära skogen vet att det är oslagbart att kunna snöra på sig skorna och vara i spåret på några minuter. En frisk löptur med barrdoft ger nya krafter när småbarnslivet tär på energinivån.

I Barkarö finns det ett ca 2 km långt, svagt kuperat motionsspår i blandskog som är belyst fram till kl. 22 på kvällen. Vintertid vid snö är det dessutom spårat för längdskidor.

Om du vill variera löpningen i spåret, kan du som här springa eller promenera längs med golfbanan och Gotövägen. Då får du se mer av omgivningarna och det öppna landskapet.

Granne med stan - naturen runt hörnet

Även om området växer så att det knakar kommer naturen inte försvinna. Barkarö ska inte bara vara en förlängning av stan. En av de populära delarna med området är det smarta konceptet som området är uppbyggt kring. Att husen ligger nära varandra, men inte för nära. Att du har din egen trädgård, men slipper en gigantisk tomt att underhålla. Och att du får gemenskapen på köpet.

Arkitekterna refererar ofta till byggsättet som trädgårdsstad. Det innebär att varje hus har en tomtremsa på framsidan, tillräcklig för att skapa lite distans till gatan men nära nog för att skapa den ”bykänsla” många som flyttar till hus vill åt. Trädgården på husets baksida är större och mer avskild, och övergår här i en rymlig veranda med plats för både lek och slappande. Och kanske är det just det som utmärker Barkarö. Att det finns rum för både och. Både barnlek och egentid, lugn och energi, stadsliv och natur.

10 km
Avstånd från city
9,3 km
Med cykel till city
7 km
Avstånd till affär
1 km
Avstånd till busshållplats
City
10 km
City med cykel
9,3 km
Affär
7 km
Busshållplats
1 km
Här finns det cookies! På den här hemsidan använder vi cookies för att analysera trafik och anpassa marknadsföring, allt för att du ska få en bra upplevelse. Integritetspolicy ›