När du flyttar in hos oss

Är du en ny hyresgäst? Här kommer några tips till dig inför flytten - välkommen hem!

Flyttanmälan

När du flyttar ska du göra en flyttanmälan till Skatteverket så att du blir folkbokförd på rätt adress. Det är till exempel viktigt för vilken skatt du ska betala och din rätt till olika bidrag och förmåner. Det är gratis och du gör det enkelt på Skatteverkets hemsida. Du som har barn som flyttar med ska även anmäla flytt för dem. 

Adressändring

Skatteverket sprider din nya adress till både myndigheter och företag, men vill du ha eftersändning av annan post får du beställa det hos Svensk Adressändring mot en avgift. Eftersändning innebär att post som är adresserad till din gamla adress vidarebefordras till din nya adress.

Elavtal

Vi anmäler alla nyinflyttade hyresgäster till Mälarenergi som sedan tillhandahåller ett elavtal för lägenheten. Om du som hyresgäst vill teckna ett annat elavtal är du fri att byta.

Hemförsäkring

Som hyresgäst är du ansvarig för ditt hem och det är därför viktigt att du har en giltig hemförsäkring från den dagen du flyttar in.

Nycklar

När du flyttar in får du ett antal originalnycklar till din lägenhet, tvättstuga och andra allmänna utrymmen. Kontrollera att du fått rätt antal nycklar och att antalet stämmer enligt nyckelkvittensen. Du är själv ansvarig för att hålla ordning på nycklarna och blir ersättningsskyldig för tappade nycklar. 

Vill du ha fler nycklar till din lägenhet så går de att beställa mot en mindre avgift, kontakta oss i sådana fall. Det är viktigt att du lämnar tillbaka alla nycklar när du flyttar ut.

Besiktning

Lägenheten ska vara välstädad och besiktad när du flyttar in. Kontakta oss om du har anmärkningar på städningen.

Namn på dörren

Meddela oss vilket eller vilka namn som ska stå på dörren. Fäst inga egna skyltar på dörren.

Lås på ditt förråd

Till din lägenhet hör ett förråd, sätt genast upp hänglås eller likande på ditt nya förråd. 

Vi hoppas att du ska trivas hos oss!

Här finns det cookies! På den här hemsidan använder vi cookies för att analysera trafik och anpassa marknadsföring, allt för att du ska få en bra upplevelse. Integritetspolicy ›